Atelier

De mooiste juwelen
Omdat de juwelierskunst sedert zo vele jaren in de familiegenen zit heeft Dirk Bulteel het voorrecht om zowel met oude beproefde technieken alsook met de modernste technieken te kunnen werken. Oude juwelen kunnen zelfs getransformeerd worden tot nieuwe hedendaagse juwelen waarbij jouw bestaande diamanten een nieuw leven bekomen. Oud goud kunnen wij tevens tot nieuwe hedendaagse juwelen verwerken.

Diamant of Briljant
Als diamanten ontgonnen worden en nog ruw zijn worden ze ‘diamanten’ genoemd. Zodra de diamant geslepen is noemt men deze met zijn slijpvorm. De bekendste slijpvorm is de briljant, maar andere slijpvormen zijn bv. princess, baguette, marquise, ovaal, peer, hart, flanders, lady en smaragdslijpsel. Ook hebben de kleur, slijp, zuiverheid en het gewicht (carat) van de diamant een belangrijke invloed op de waarde.

18 karaat goud
Als goud ontgonnen wordt is het altijd zuiver geel van kleur. Zuiver goud (24 karaat) is een relatief zacht metaal en wordt daarom als juweel gelegeerd (gemengd) met andere metalen om sterker te zijn. Door het goud te smelten en te legeren met andere metalen bekomt men een ander gehalte (22, 20, 18, 14, 9, 8 karaat) en kleur (geel, wit en rosé). In België word hoofdzakelijk 18 karaat goud verwerkt.

24 kt. = 100% goud
22 kt. = 91.6% goud
18 kt. = 75% goud
14 kt. = 58.5% goud